Lägga till en betrodd kontakt för valvet

Uppdaterat Aug 09, 2023
person icon

Den här artikeln vänder sig till valvägare som använder funktionen Dropbox Vault som finns tillgänglig för användare med planerna Dropbox Plus, Professional och Family.Läs istället artikeln om att bli en betrodd kontakt om du är en betrodd kontakt för någon annans valv.

När du har konfigurerat ett valv med Dropbox Vault kan du dela det med upp till fem betrodda kontakter.Betrodda kontakter får inte öppna eller redigera ditt valv, men de får ladda ner alla filer i det en gång som en ZIP-fil.

Betrodda kontakter behöver inte din PIN-kod för att kunna ladda ner valvet, men de måste ha lösenordet för sitt eget Dropbox-konto. Dropbox skickar ett mejl till dig när någon betrodd kontakt laddar ner filerna från ditt valv.

highlight icon

Anmärkningar:

• Om den betrodda kontakten inte har ett Dropbox-konto behöver kontakten skapa ett innan det går att godkänna inbjudan. (Det går att skicka inbjudan ändå, eftersom mottagaren blir ombedd att skapa ett Dropbox-konto från sin mejlinbjudan).
  • Användare som har Dropbox senaste version för macOS kan inte längre komma åt Vault i Dropbox-klienten.Du har fortfarande åtkomst till Vault på dropbox.com och i Dropbox för mobila enheter.

Bjuda in någon att bli betrodd kontakt

Du kan bjuda in en betrodd kontakt på dropbox.com. När du har bjudit in en betrodd kontakt får den personen en inbjudan via mejl. Du kan se och hantera dina inbjudningar till betrodda kontakter från valvets inställningar.

Gör så här för att bjuda in en betrodd kontakt för ditt valv:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Vault i din lista över filer och mappar.
  3. Ange PIN-koden.
  4. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Klicka på Bjud in kontakt.
  6. Ange den betrodda kontaktens mejladress. Skriv ett meddelande om du vill.
  7. Klicka på Skicka.

Visa eller ta bort betrodda kontakter

Gör så här för att visa dina betrodda kontakter eller ta bort dem:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på Vault i din lista över filer och mappar.
  3. Ange PIN-koden.
  4. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Under Betrodda kontakter ser du en lista över dina betrodda kontakter.
    • Vill du ta bort en betrodd kontakt klickar du på (tre punkter) intill den personens namn och sedan på Återkalla åtkomst.