Dropbox Passwords intrångsövervakning: en översikt

Den här funktionen är tillgänglig för Dropbox-användare med planerna Basic, Plus, Family och Professional.

Övervakning av dina konton i Dropbox Passwords hjälper till att hålla dem säkra. När du väljer att övervaka intrång kommer Passwords att meddela dig när ett konto kopplat till din mejladress har avslöjats och utsatts för en ökad risk av att någon som inte borde ha den informationen får åtkomst.

I Passwords säkerhetspanel kan du se vilka konton, om några, som har blivit utsatta för intrång. Du kan även se andra viktiga detaljer, till exempel den utsatta webbplatsen, datum för intrång, antal personer som är drabbade och vilka data som potentiellt har läckt. Du hänvisas även till webbplatsen för det kontot som blivit komprometterat för att ändra ditt lösenord.

Obs! Dropbox Passwords använder nollkunskapskryptering. Det innebär att vi inte kan se uppgifterna som har sparats på ditt konto.

Använder du inte Dropbox Passwords än? Se hur Dropbox hjälper dig att lagra och synka lösenord.

Så här konfigurerar du intrångsövervakning

Du kan välja att aktivera eller inaktivera intrångsövervakning när som helst.

Så här aktiverar du intrångsövervakning:

1. Se till att dina mejladresser är tillagda i Dropbox Passwords
  2. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  3. Klicka på dina initialer längst upp till höger. En rullgardinsmeny visas.
  4. Klicka på Säkerhetspanel i rullgardinsmenyn.
  5. Klicka på Börja övervaka. Sedan visas ett bekräftelsemeddelande.
  6. Klicka på OK.

Obs! Endast verifierade mejladresser kan övervakas. Verifiera en mejladress genom att gå till säkerhetspanelen, klicka på Verifiera bredvid mejladressen och följ sedan stegen. Mejladresser som redan har verifierats är markerade som Bekräftad

Så här inaktiverar/stoppar du intrångsövervakning för alla konton:

1. Öppna webbläsartillägget Dropbox Passwords.
  2. Klicka på dina initialer längst upp till höger. En rullgardinsmeny visas.
  3. Klicka på Säkerhetspanel i rullgardinsmenyn.
  4. Klicka på Sluta övervaka. Sedan visas ett bekräftelsemeddelande.
  5. Klicka på Sluta övervaka.