Använda Dropbox webbplats

När du loggar in på dropbox.com får du åtkomst till alla filer och mappar i ditt Dropbox-konto samt fil- och mappaktivitet, meddelanden, online kontoinställningar och vissa verktyg och funktioner, beroende på vilken plan du har.

Längst upp på sidan ser du alternativ för att söka material, titta på meddelanden, komma åt appar och hantera dina kontoinställningar. Använd sidomenyn till vänster för att snabbt flytta mellan filer och mappar.

Sökning, appar, meddelanden och inställningar

Längst upp på sidan hittar du följande:

Navigering på vänster sida

Till vänster på sidan får du åtkomst till alla dina filer och mappar. Vilka alternativ du ser kan bero på din kontotyp.

Start

Klicka på Start för att få snabb åtkomst till dina Föreslagna, Senaste och Stjärnmärkta filer och mappar. Ovanför fillistan kan du skapa nya filer och mappar, och ladda upp material från din dator.

Alla filer

Klicka på Alla filer för att få åtkomst till alla filer och mappar du lagt till i ditt Dropbox-konto, inklusive material som är enbart online som hanteras med selektiv synkning eller smart synkning. Bläddra eller sortera dina filer och mappar och dela dem snabbt eller förhandsvisa eller öppna dem.

Klicka på nedåtpilen bredvid Alla filer för att expandera listan med alla dina filer i den vänstra sidomenyn. Du kan dra och släppa filer och mappar från huvudfillistan till den vänstra sidomenyn för att snabbt organisera filerna.

Obs! Smart synkning är tillgänglig endast för Dropbox-kunder som har Plus-, Family-, Professional- eller Business-planer.

• Klicka på kryssrutan bredvid namnet på en fil eller mapp, eller håll muspekaren över den för att dela eller öppna den. Klicka på ikonen med tre punkter (…) för att se andra åtgärder
  • Klicka på namnet på en mapp för att öppna den och se dess översikt och innehåll
  • Klicka på namnet på en fil för att öppna förhandsgranskningen och se kommentarer, filaktivitet och andra alternativ

Från sidomenyn till höger kan du lägga till och skapa filer och mappar, begära filer från andra och se mapphistorik. Kunder med planerna Dropbox Plus, Family, Professional och Business har också åtkomst till tillbakaspolning i Dropbox för att ångra ett stort antal ändringar och återställa en mapp, eller hela kontot, till ett tidigare skick.

Delat

Få snabb åtkomst till alla filer och mappar som har delats med dig eller som du har delat med andra.

• Klicka på fliken Senaste längst upp på sidan för att se delat material efter datum
  • Klicka på fliken Mappar eller Filer för att se delat material efter typ
  • Klicka på fliken Länkar om du vill se filer och mappar som har delats med en länk

Från sidomenyn till höger kan du skapa nya delade mappar.

Filinlämningar

Hantera filinlämningar och kontrollera hur många avsändare som har svarat och hur många filer som lagts till.

• Klicka på fliken Öppna filinlämningar längst upp på sidan för att se väntande filinlämningar. Klicka på ikonen med tre punkter (…) bredvid namnet på en filinlämning om du vill dela, redigera eller stänga den.
  • Klicka på fliken Stängda filinlämningar om du vill se filinlämningar som har gått ut eller som du stängt. Klicka på ikonen med tre punkter (…) bredvid namnet på en filinlämning om du vill öppna den på nytt.

Från högra sidomenyn kan du skapa nya filinlämningar.

Borttagna filer

Få åtkomst till filer och mappar du raderat från ditt konto, grupperade efter datum.

• Klicka på namnet på en fil eller mapp för att återskapa den. Om flera filer raderats samma dag kan du välja i en lista över filer som ska återskapas.

Från högra sidomenyn kan du filtrera raderade filer efter datum, användare, enhet och mapp.
Obs! Hur länge Dropbox lagrar raderade filer beror på vilken plan du har. Läs mer om versionshistorik.

Adminkonsol

Administratörer för Dropbox Business-team kan hantera medlemmar och inställningar från adminkonsolen. Vilka alternativ du ser i vänstra sidomenyn beror på kontotyp och administratörsroll.

• Insikter: viktig statistik om teamets aktiviteter samt genvägar till vanliga administratörsåtgärder
  • Medlemmar: lägg till och hantera enskilda medlemmar i teamet
  • Aktivitet: övervaka och rapportera om teamets arbetsflöde
  • Material: hantera teamets delade mappar och teammappar
  • Grupper: övervaka och hantera både användarhanterade och företagshanterade grupper.
  • Fakturering: hantera din plan, visa fakturor, ändra faktureringsfrekvens eller uppdatera betalningsmetod
  • Inställningar: ändra inställningar för hela teamet, från medlemmar och säkerhet till delning, appar och tilläggsfunktioner
  • Hjälp: få åtkomst till självsupportresurser och kontakta Dropbox-support